Tečajevi

Trombon

Naučiti svirati trombon je nagrada sama za sebe. Ali, sam početak je izazov. Započnite s prvim otvaranjem kofera i napredujte do sviranja prvih melodija. Ovladajte tehnikama potrebnim da bi postali izvrsni trombonisti. Također, učiti ćete o teoriji glazbe i glazbenih vještina

TRAJANJE: 6 godina

AUDICIJA:
Na audiciju dolaze samo kandidati koji već sviraju instrument kako bi se upisali izravno u višu razinu obrazovanja. Oni trebaju unaprijed po vlastitom odabiru pripremiti tri skladbe različitog karaktera koje mogu s lakoćom izvesti u cijelosti. Na prijamnom ispitu će se predložiti obrazovni program, razina obrazovanja, oblik izvođenja nastave. Obvezna je prijava audicije preko portala polaznika.

DATUM UPISA: upisi u tijeku

OBLIK NASTAVE, CIJENA I NAČIN PLAĆANJA:
(nastava je jednom tjedno, cijena je za pola školske godine!)
– 17 termina pojedinačne nastave po 30′ za polaznike do 9 godina starosti 291,53 € (2196,52 kn)
– 17 termina pojedinačne nastave po 45′ za polaznike od 10 godina starosti 437,22 € (3294,21 kn)

Plaća se unaprijed gotovinom ili internet bankarstvom uz 5% popusta. Obročno je plaćanje moguće jedino karticom do 5 rata. U slučaju da budete nezadovoljni, odobravamo ispis u razdoblju do 15 dana nakon početka nastave uz povrat od 90% uplaćenih sredstava.

Na početku polaznici se upoznaju s glazbalom i tehnikom sviranja što obuhvaća pravilno disanje, stav pri sviranju, postav usnica, nastup tona, glissando, artikulaciju, dinamiku i ovladavanje tablaturom. Polaznici svladavaju čitanje i reprodukciju notnog teksta postojećih glazbenih primjera iz klasične, pop/rock, blues i jazz literature. Polaznici druge godine se upoznaju s harmonijama, ljestvicama, ritamskim figurama i naglascima specifičnim za određene glazbene stilove. Posebno osmišljenim vježbama, uz harmonijsku pratnju, razvijaju kontrolu intonacije, dinamike te unapređuju vještine fraziranja koje mogu upotrijebiti i na skladbe po vlastitom izboru. U trećoj godini tečaja polaznici prakticiraju vježbe potrebne za daljnji razvoj tehnike sviranja. Također se uče transkripciji glazbene fraze u zadane tonalitete, lip – tehnici za postizanje vibrata te artikulaciji dvostrukog i trostrukog jezika te sviranju bez jezika preko alikvotnih tonova. U četvrtoj godini se nadograđuju usvojene vještine kojima su polaznici ovladali u prethodnim razredima. Uče se zajedničkom sviranju brass chorusa u raznim glazbenim stilovima. S polaznicima se obrađuju jazz standardi i otkrivaju tajne solo improvizacije. 

ČESTA PITANJA (FAQ):
Da li treba imati trombon?
Da. Instrument se donosi na nastavu i na njemu se vježba kod kuće. Predlažemo za početak posudbu ili najam instrumenta, a kasnije i kupnju.
Da li škola iznajmljuje trombon?
Ne.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi