Tečajevi

Tečaj bubnjeva

Ritam, gibanje, pokret! Bez bubnjeva gotovo je nemoguće zamisliti ikakvo glazbeno stvaralaštvo. Vrlo su zabavan instrument. Stup oslonac i kamen temeljac svakog benda. Iako su šale i vicevi na račun bubnjara postale neizostavan dio folklora, na našem tečaju to nije slučaj.

TRAJANJE: 6 godina

AUDICIJA: tijekom lipnja samo za napredne kandidate.

Na početku školske godine na audiciju dolaze samo kandidati koji već sviraju instrument kako bi se upisali izravno u višu razinu obrazovanja. Oni trebaju unaprijed po vlastitom odabiru pripremiti tri skladbe različitog karaktera koje mogu s lakoćom izvesti u cijelosti. Na prijamnom ispitu će se predložiti obrazovni program, razina obrazovanja, oblik izvođenja nastave. Obvezna je prijava audicije preko portala polaznika.

DATUM UPISA: upisi su tijekom lipnja u tajništvu prema slijedećem radnom vremenu: ponedjeljak i četvrtak od 16 do 19 sati, utorak od 10 do 15 sati.

OBLIK NASTAVE, CIJENA I NAČIN PLAĆANJA:

VAŽNO: cijene s PDV-om! Ako želite više za manju cijenu, upišite program osnovne  škole za popularnu i jazz glazbu.

(nastava je jednom tjedno, cijena je za pola školske godine!)

– skupna nastava za potpune početnike (ukoliko bude dovoljno zainteresiranih): 17 termina po 60′ za polaznike do 14 godina starosti 260 € ili 17 termina po 90′ za polaznike od 15 godina starosti 382,5 €. U slučaju upisa 3 ili 2 polaznika termin se proporcionalno skraćuje. Ukoliko se upiše samo jedan polaznik, potrebno je izvršiti nadoplatu na pojedinačnu nastavu 30′ ili 45′ tjedno.
– 17 termina pojedinačne nastave po 30′ za polaznike do 9 godina starosti 457,50 €
– 17 termina pojedinačne nastave po 45′ za polaznike od 10 godina starosti 686,25 €

Plaća se unaprijed gotovinom ili internet bankarstvom uz 5% popusta. Obročno je plaćanje moguće jedino karticom do 5 rata. U slučaju da budete nezadovoljni, odobravamo ispis u razdoblju do 15 dana nakon početka nastave uz povrat od 90% uplaćenih sredstava.

Gornje se cijene i satnica ne odnose na Ljetnu Rock akademiju i Zimski Rockland.

U prvom razredu tečaja bubnjeva polaznici uvježbavaju načine dobivanja zvuka na bubnjevima i udaraljkama u različitim visinama i tonskim bojama te uče pravilno sjedenje i postav ruku. Nakon toga, uvježbavaju prepoznati, pročitati i izvesti notni zapis za mali bubanj i set bubnjeva, jednostavne ritamske uzorke i prijelaze. Polaznici nadalje uvježbavaju flam i paradidl, različite inačice ritamskih uzoraka s uporabom šesnaestinskih figura, ritamske uzorke slow rock i shuffle te prijelaze u trajanju cijelog takta. Naprednije gradivo obuhvaća usavršavanje tehnike vježbanjem rudimenata, vježbe koordinacije, latinoameričke ritmove za set bubnjeva i lakše prijelaze u trajanju dva takta. Pri kraju obrazovanja polaznici izvode glazbene dionice težih skladbi raznih stilova popularne glazbe i jazza iz notnih zapisa te vježbaju samostalno transkribiranje i izvedbu skladbi po vlastitom odabiru. Također uče swing, mješovite mjere te sola od 4, 8, 12 i 32 takta koja uključuju sve svladane tehničke elemente sviranja.

ČESTA PITANJA (FAQ):
Da li treba imati bubnjeve?
U početku ne. Postoje načini vježbanja i napredovanja bez sata bubnjeva. Vježbati možete nedjeljom u školi u vježbaonici. Više o tome.
Da li škola iznajmljuje bubnjeve?
Ne.
Što treba donijeti na nastavu?
Bubnjarske palice koje se mogu kupiti u svakoj trgovini s instrumentima..

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi