Srednja glazbena škola

Srednja škola trube

Truba je ful guba! Davno su Pipsi odsvirali a Yaya otpjevala: ”…dragi, ti si trubač”. U našoj školi usavršit ćeš vještinu sviranja, disanje, artikulaciju, naučiti razne simbole koji se koriste, razvijati vlastitu muzikalnost i kreativnost, šarat ćeš po raznim ljestvicama uz improviziranje kroz glazbene pravce s naglaskom na jazz.

Četverogodišnjom se nastavom trube osposobljavaju učenici za izvođenje popularne i jazz glazbe u malim i velikim sastavima svirajući prateće i solističke dionice. Oni usavršavaju vještinu sviranja trube svladavanjem različitih izražajnih mogućnosti glazbala te razvijaju muzikalnost s posebnom ulogom improvizacije u izvedbi skladbi popularne i jazz glazbe. Kako bi učenici unaprijedili vještinu muziciranja na trubi, oni uče glazbene simbole u jazzu, vježbaju disanje, usviravanje, artikulaciju (klasičnu i jazz), etide iz klasičnog repertoara, uobičajene i jazz tehničke vježbe, durske, molske ljestvice i moduse u raznim tempima, akorde na pojedinim stupnjevima ljestvica, rastavljene akorde, improvizaciju u kadencama i dodatne efekte kao: whip, shake, band, gliss, slap, growl. Osim navedenog, oni analitički preslušavaju forme u jazzu, transkribiraju i analiziraju improvizacije iz različitih jazz pravaca, sviraju i improviziraju uz snimke poput Music minus one J. Aebersolda, vježbaju prima vista sviranje i izvode orkestralne big band dionice.

DODATNO: Nastavni predmeti u programu srednje škole za popularnu i jazz glazbu mogu se upisati pojedinačno kao tečaj. Prethodno zatražiti informacije u tajništvu.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi