Tijekom zimskog raspusta, od  4. do 7. siječnja 2023. godine, Rock akademija organizira jednokratne radionice u trajanju 120 min. za sve zainteresirane bez obzira na predznanje. Na ovaj način polaznici radionica mogu naučiti prve vještine u sviranju ili pjevanju i zabaviti se tijekom zimskog raspusta. Cijena je radionice 100 kn (13,27 Eura). 

Radionice su organizirane prema vrsti programa i razini sadržaja. Radionice traju dva puna sata osim u slučaju minimalnog broja prijava. Broj mjesta je ograničen.


Ukoliko želite pojedinačnu nastavu, možete upisati 3 školska sata. O cijenama više na dnu našeg cjenika.
 

Prijava je isključivo preko našeg portala polaznika! Nakon ispunjavanja osobnih podataka, odaberite program Zimski Rockland, zatim željenu radionicu. Nakon toga ćete dobiti obavijest da odaberete raspored nastave. Rok za prijavu i uplatu radionice je 3. siječnja 2022. godine.
 

Vaše upite šaljite na mail adresu info@rock-akademija.hr
 

Ukoliko vam se svidi način rada naših nastavnika, možete odabrati neke od programa na upisima početkom veljače ili naše online tečajeve.


OPIS RADIONICA

SVIRAJMO I PJEVAJMO ZAJEDNO PREKO INTERNETA

Radionica se prati online. U ovoj ćete radionici saznati kako održati probu a da niste zajedno u istoj prostoriji već svatko kod svoje kuće. Dobit ćete sve informacije o korištenju besplatne aplikacije, njezinim mogućnostima, a na kraju ćete svi zajedno nešto izvesti. Voditeljica je radionice Nela Brown, predavačica na Sveučilištu Greenwich u Londonu. Više o voditeljici...

OPREMANJE I PRVI KORACI U KUĆNOM STUDIJU

U ovoj ćete radionici saznati o onome što ste oduvijek htjeli, a niste bili sigurni kako početi. Dobit ćete informacije od profesionalca što sve trebate imati od opreme i aplikacija, kako snimati instrumente i glas u kućnim uvjetima, kako proizvesti finalnu snimku. Voditelj je radionice Ivan Mihaljević.

KAKO NAPISATI PRAVU STVAR

Nema glazbenika koji se nije okušao u skladanju bez obira da li je početnik, napredni ili profesionalni glazbenik. Izazov je velik jer nije lako stvoriti nešto bez savjeta, alata i samopouzdanja. U ovoj radionici će voditelj objasniti prve korake u ovom procesu i kako si možete pomoći da ustrajete. Voditelj je radionice Alan Dović. Više o voditelju...

BUBNJEVI

(za praćenje predavanja potrebno je imati bubnjarske palice)

Radionica za bubnjare početnike - (2 sata) - sadržaji: smještaj za instrumentom, držanje tijela i ruku, držanje palica i načini udara, jednostavne vježbe i ritmovi. Nastavnik: Robert Jambrušić. Prijaviti se mogu stariji od 8 godina.

Radionica za napredne bubnjare (2 sata) - sadržaji: zahtjevne vježbe i tehnike sviranja na malom bubnju i set bubnjeva, napredni bubnjarski ritmovi, o vježbanju i samostalnom učenju. Nastavnik: Robert Jambrušić. Prijaviti se mogu stariji od 10 godina i minimum 2-3 godine kvalitetnog školovanja.

PJEVANJE

Radionica za pjevače početnike (2 sata) - upoznavanje s anatomijom i radom dišnog sustava te uvježbavanje mirnog, sigurnog i kontroliranog disanja, upoznavanje s anatomijom i radom vokalnog instrumenta, vježbe opuštanja i razgibavanja usana, muskulature lica, vrata, jezika, čeljusti, grla i tijela i drugi sadržaji. Nastavnica: Maja Jakoliš. Prijaviti se mogu stariji od 15 godina.


GITARA

(za praćenje predavanja potrebno je donijeti gitaru)

Radionica za gitariste početnike (2 sata) - sadržaji: položaj tijela i držanje gitare, držanje desne ruke i sviranje na klasični način, osnovni ritamski uzorci, prvi akordi na gitari s primjenom na jednostavnoj skladbi. Nastavnik: Ivan Luić. Prijaviti se mogu stariji od 8 godina.

Radionica za napredne gitariste (2 sata) - sadržaji: tehničke vježbe za napredne, ljestvice i njihova uporaba, izvođenje zahtjevnih rock sola. Prijaviti se mogu stariji od 10 godina s minimum 2-3 godine kvalitetnog školovanja. Nastavnik: Ivan Mihaljević.


GLASOVIR

Radionica za početnike - (2 sata) - sadržaji: smještaj za instrumentom, držanje tijela i ruku, izvedba jednostavnih vježbi i skladbe. Prijaviti se mogu stariji od 8 godina. Nastavnica: Lana Gašpert.


BAS GITARA

(za praćenje predavanja potrebno je imati ugođenu bas-gitaru)

Radionica za bas-gitariste početnike (2 sata) - sadržaji: položaj tijela i držanje bas gitare, držanje desne ruke i sviranje prstima, žice na bas gitari, jednostavni riffovi s primjenom na jednostavnoj skladbi. Prijaviti se mogu stariji od 8 godina.

 

RADIONICE U CENTRU MLADIH RIBNJAK

Tijekom zimskog raspusta možete odabrati zanimljive radionice koje organizira Centar mladih Ribnjak u istom prostoru. Više o tome pogledajte na njihovim stranicama..