Tijekom zimskog raspusta, od  7. do 10. siječnja 2020. godine, Rock akademija organizira jednokratne besplatne radionice za sve zainteresirane bez obzira na dob i predznanje. Na ovaj način polaznici radionica mogu naučiti prve vještine u sviranju ili pjevanju i zabaviti se tijekom zimskog raspusta. Ukoliko bude zainteresiranih, organizirat ćemo i drugu radionicu tijekom tjedna uz plaćanje.

Ukoliko vam se svidi način rada na Rock akademiji, možete odabrati neke od naših programa na upisima početkom veljače.

Radionice su organizirane prema vrsti programa i razini sadržaja. Kada postoji veće zanimanje za pojedine radionice, organizira se više radionica s istim sadržajima. Svake godine nam dolaze i ugledni gosti koji žele podijeliti svoja znanja i iskustva s mladim glazbenicima. Radionice traju dva puna sata.

Za sve je radionice obvezna prijava preko našeg portala polaznika! Nemojte zaboraviti na kraju prijave odabrati željenu radionicu! Rok za prijavu je 4. siječnja 2020. godine. 

Obavijest o točnom terminu radionice i dodijeljenoj grupi očekujte mailom do 5. siječnja 2020. godine. Radionice će biti u poslijepodnevnim i večernjim satima. Ukoliko niste dobili obavijest iako ste se registrirali na našem portalu, pošaljite nam upit na info@rock-akademija.hr!

BUBNJEVI

Radionica za bubnjare početnike - (2 sata) - sadržaji: smještaj za instrumentom, držanje tijela i ruku, držanje palica i načini udara, jednostavne vježbe i ritmovi. Nastavnik: Neven Mehun.

Radionica za napredne bubnjare (2 sata) - sadržaji: zahtjevne vježbe i tehnike sviranja na malom bubnju i set bubnjeva, napredni bubnjarski ritmovi, o vježbanju i samostalnom učenju, teme po odabiru polaznika. Nastavnik: Neven Mehun.

PJEVANJE

Radionica za pjevače početnike (2 sata) - upoznavanje s anatomijom i radom dišnog sustava te uvježbavanje mirnog, sigurnog i kontroliranog disanja, upoznavanje s anatomijom i radom vokalnog instrumenta, vježbe opuštanja i razgibavanja usana, muskulature lica, vrata, jezika, čeljusti, grla i tijela i drugi sadržaji. Nastavnica: Sandra Halužan. 

GITARA

Radionica za gitariste početnike (2 sata) - sadržaji: položaj tijela i držanje gitare, držanje desne ruke i sviranje na klasični način, osnovni ritamski uzorci, prvi akordi na gitari s primjenom na jednostavnoj skladbi. Nastavnici: Alić Jonatan.

Radionica za napredne gitariste (2 sata) - sadržaji: tehničke vježbe za napredne, harmonijske progresije i njihova primjena na gitari, ljestvice i njihova uporaba, teme po odabiru polaznika. Nastavnik: Nikola Smiljanić.

Radionica za sve one koje zanima jazz gitara (2 sata) - sadržaji: tehničke vježbe za napredne, harmonijske progresije i njihova primjena na gitari, ljestvice i njihova uporaba, teme po odabiru polaznika. Nastavnik: Nikola Smiljanić.

GLASOVIR

Radionica za početnike - (2 sata) - sadržaji: smještaj za instrumentom, držanje tijela i ruku, izvedba jednostavnih vježbi i skladbe. Nastavnik: Ena Hadžihasanović.

Radionica za napredne (2 sata) - sadržaji: izvedba akordičke pratnju na glasoviru, improvizacija, o vježbanju i samostalnom učenju, teme po odabiru polaznika. Nastavnik: Tomislav Brebrić.