Tijekom zimskog raspusta, od  7. do 11. siječnja 2019. godine, Rock akademija organizira jednokratne besplatne radionice za sve zainteresirane bez obzira na dob i predznanje. Na ovaj način polaznici radionica mogu naučiti prve vještine u sviranju ili pjevanju i zabaviti se tijekom zimskog raspusta. Ukoliko bude zainteresiranih, organizirat ćemo i drugu radionicu tijekom tjedna uz plaćanje.

Ukoliko vam se svidi način rada na Rock akademiji, možete odabrati neke od naših programa na upisima od 4. do 9. veljače.

Radionice su organizirane prema vrsti programa i razini sadržaja. Kada postoji veće zanimanje za pojedine radionice, organizira se više radionica s istim sadržajima. Svake godine nam dolaze i ugledni gosti koji žele podijeliti svoja znanja i iskustva s mladim glazbenicima. Radionice traju dva puna sata.

Za sve je radionice obvezna prijava preko našeg portala polaznika! Nemojte zaboraviti na kraju prijave odabrati željenu radionicu! Rok za prijavu je 4. siječnja 2019. godine. 

Obavijest o točnom terminu radionice i dodijeljenoj grupi očekujte mailom do 5. siječnja 2019. godine. Ukoliko niste dobili obavijest iako ste se registrirali na našem portalu, pošaljite nam upit na info@rock-akademija.hr!

BUBNJEVI

Radionica za bubnjare početnike - (2 sata) - sadržaji: smještaj za instrumentom, držanje tijela i ruku, držanje palica i načini udara, jednostavni ritmovi.
Dvosatna besplatna radionica za početnike će biti 7.1. u poslijepodnevnim satima. Planiramo i nastavak ove radionice u četvrtak u poslijepodnevnim satima u trajanju od 2 sata i po cijeni od 100 kn. Nastavnik: Neven Mehun. - NEMA VIŠE SLOBODNIH MJESTA

Radionica za napredne bubnjare (2 sata) - sadržaji: zahtjevne vježbe i tehnike sviranja na malom bubnju i set bubnjeva, napredni ritmovi za bubnjeve, o vježbanju i samostalnom učenju, teme po odabiru polaznika. Dvosatna besplatna radionica za početnike će biti 7.1. u večernjim satima. Nastavnik: Neven Mehun.

PJEVANJE

Radionica za pjevače početnike (2 sata) - upoznavanje s anatomijom i radom dišnog sustava te uvježbavanje mirnog, sigurnog i kontroliranog disanja, upoznavanje s anatomijom i radom vokalnog instrumenta, vježbe opuštanja i razgibavanja usana, muskulature lica, vrata, jezika, čeljusti, grla i tijela i drugi sadržaji. 

Radionica za napredne pjevače (2 sata) - upoznavanje s mikrofonom i razglasnim sustavom, postizanje optimalne glasnoće i boje glasa, uvježbavanje pjevanja pred mikrofonom. Nastavnik: Ivan Mihaljević.

GITARA

Radionica za gitariste početnike (2 sata) - sadržaji: položaj tijela i držanje gitare, držanje desne ruke i sviranje na klasični način, osnovni ritamski uzorci, prvi akordi na gitari s primjenom na jednostavnoj skladbi.
Dvosatna besplatna radionica za početnike će biti 7.1. u poslijepodnevnim satima. Planiramo i nastavak ove radionice u četvrtak u poslijepodnevnim satima u trajanju od 2 sata i po cijeni od 100 kn.
Nastavnik: Ivan Mihaljević i Nikola Smiljanić.

Radionica za napredne gitariste (2 sata) - sadržaji: tehničke vježbe za napredne, harmonijske progresije i njihova primjena na gitari, ljestvice i njihova uporaba, teme po odabiru polaznika. Nastavnik: Ivan Mihaljević.

Radionica za sve one koje zanima jazz gitara (2 sata) - sadržaji: tehničke vježbe za napredne, harmonijske progresije i njihova primjena na gitari, ljestvice i njihova uporaba, teme po odabiru polaznika. Nastavnik: Nikola Smiljanić.