OBLIK NASTAVE I CIJENA ZA POLOVICU ŠK. GOD.

Na upisima početkom veljače polaznici mogu odabrati samo pojedinačnu nastavu solfeggia.

- 17 termina po 60' skupne nastava solfeggia uz nastavu glavnog predmeta plaća se s popustom 96,05 € (723,68 kn), ostali plaćaju 145,85 € (1098,90 kn)

- 17 termina pojedinačne nastave po 45' za starije od 10 god. plaća se 437,22 € (3294,21 kn).


Plaća se unaprijed gotovinom ili internet bankarstvom uz 5% popusta. Obročno je plaćanje moguće jedino karticom do 5 rata. U slučaju da budete nezadovoljni, odobravamo ispis u razdoblju do 15 dana nakon početka nastave uz povrat od 90% uplaćenih sredstava.
 

Opis programa:
Usporedno s nastavom glavnog predmeta, učenici mogu odabrati od treće godine učenja jednom tjedno i skupnu nastavu solfeggia. Svrha je predmeta solfeggio razvijanje i usavršavanje vještina, te stjecanje znanja kojima se učenike osposobljava za uspostavu i razvoj svjesnog i postupno sve cjelovitijeg i složenijeg odnosa prema glazbi, a omogućuje i njezinu vokalnu izvedbu i zamišljanje. Zamišljanje se glazbe temelji na prepoznavanju simbolike notnoga zapisa, ili se svjesno pokreće kao kreativan umni proces, da bi, opet zahvaljujući solfeggiu, zamišljena glazba postala znak (nota, notni tekst) ili zvuk (glazbena improvizacija). Sadržaj se nastavnog predmeta solfeggio ostvaruje prožimanjem i kombiniranjem sadržaja pet različitih područja, a to su: notografija, ritam, diktat, pjevanje i teorija. U notografiji se upoznaje i svladava suvremeno notno pismo, te razne znakove i oznake koji omogućuju izvedbu glazbe prema zapisu. U području ritma upoznaje se glazbena metrika i ritam. Diktat može biti ritamski, melodijski i melodijsko-ritamski, jednoglasan ili višeglasan. Učenici prema diktatu pišu (pismeni diktat) ili izgovaraju/pjevaju prepoznato (usmeni diktat). U usmeni diktat uvrštava se i prepoznavanje svih mogućih glazbenih pojava nevezanih uz određeno trajanje. U području nazvanom pjevanje podrazumijeva se vještina izvedbe notnoga teksta čitanjem (tzv. parlato) i pjevanjem. U području glazbene teorije tumače se glazbeni pojmovi i pojave na koje učenici nailaze tijekom bavljenja glazbom. Tu se proučava glazba kojom stječu vještinu sviranja glazbala, zatim ona, koja se iz obrazovnih razloga uvodi u nastavu predmeta solfeggio, i sva druga glazba iz učenikova okruženja, prema kojoj pokazuje zanimanje.