ROCK AKADEMIJA
Kontakt
Adresa

Park Ribnjak 1 Zagreb Grad Zagreb 10000 Hrvatska

Email

info@rock-akademija.hr

Telefon

(01) 4818 592

098 312 344

Društvene mreže

Mnogi naši bivši učenici danas su uspješni i renomirani glazbenici koji svoju karijeru grade u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu.

Nakon solo-pjevanja na Rock akademiji bilježi brojne glazbene nastupe, objavljuje autorske uratke, nastupa na festivalima i počinje raditi kao glumica na Komedijinim kazališnim daskama u čijim je mnogim predstavama sudjelovala te to još uvijek i čini.

Svirao u autorskim bendovima Ramirez i Đana Šegon, snimao s raznim izvođačima: Laka (predstavnik republike BIH na Eurosongu 2008), Rawbau (bend Slavena Bilića). Svirao na gotovo svim većim festivalima u Hrvatskoj i u susjednim državama, poput: Exit festivala, VipIN music festivala, Rokaj festa, Špancir festa i slično.

Pjeva na produkcijama Rock Akademije te u projektima Rock Akademije (mjuzikli "Grease" i "Chicago"). 2006. godine postaje glavni vokal grupe Calido s kojima nastupa u brojnim TV i radijskim emisijama, snima spotove za pjesme "Ti" i "Zovem te".

Frontmen grupe Buđenje i autor njihovih najvećih uspješnica kao što su „Oprostija bi sve“ i „Sad bi riči bira“.

Nekadašnja učenica na Rock akademiji danas je mlada i perspektivna glazbena umjetnica koja ima ambicije daleko izvan hrvatskih granica. Danas ju mnogi svrstavaju u najbolju hrvatsku EDM (Electronic dance music) skladateljicu i pjevačicu.

Basist zagrebačke hard rock grupe Hard Time s kojom sudjeluje na brojnim koncertima u Hrvatskoj i inozemstvu. S njima snima nekoliko spotova, te prvi live album Hard Time-a.

Ivan Mihaljević upisao je 2000. godine odjel gitare na Rock akademiji. Svirao je i pjevao u nekoliko grupa, a danas svira lead gitaru u grupi Hard Time s kojom je održao brojne koncerte u Hrvatskoj i diljem Europe, snimio nekoliko spotova i osvojio nagradu "Fender/Roland" 2006. godine za najbolji rock album. Uz Hard Time radi i na mnogim drugim projektima među kojima je i samostalni album. www.myspace.com/ivanmihaljevic www.ivanmihaljevic.com

Naša polaznica koja je 2010. godine pjevala u finalu Dore (hrvatsko natjecanje za pjesmu na Eurosongu).

Pobjednica showa Hrvatska traži zvijezdu. Vrlo aktivna, pjeva, snima i nadamo se čuti još puno toga od nje!

Irena Žilić je krajem 2012. godine snimila svoj album prvijenac EP “Days of innocence” i pokrenula video-glazbeni projekt “Cuckoo Sessions”. Uz niz nastupa također je surađivala s Jazz orkestrom HR.

Ivana Picek mlada je kantautorica koja se nakon satova solo pjevanja u klasi profesorice Maje Jakoliš upustila u kantautorske vode. Iza nje su dva albuma izdana za nezavisne izdavače, od kojih je zadnji album prema nekim portalima svrstan među najbolje albume 2012. godine.

Marko Jurić, nekadašnji polaznik Rock Akademije, u svojoj je bubnjarskoj karijeri ostvario mnoge live, radio i tv nastupa te brojna gostovanja i koncerte po svim najeminentnijim festivalima, koncertnim prostorima i klubovima diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu. Isto tako bio je član brojnih sastava od kojih sa nekima i dan danas još uvijek djeluje, a od kojih su najistaknutiji Belfast Food, The Beatles Revival Band i Father.

Multitalentirana autorica i glazbenica Sara Renar iz Zagreba, koja osim što svojom glazbom osvaja sve više poklonika istovremeno je i diplomirana arhitektica. Toplina i senzibilnost njenog glasa te glazba koja se može opisati kao spoj modernog bluesa, southern rocka i indie popa dugo su očekivano osvježenje na hrvatskoj glazbenoj sceni. Uz Saru u bendu djeluju vrsni hrvatski glazbenici poznati na blues/indie rock sceni kao što su Luka Geček, Jura Geci, Vanja Marin i Ante Prgin Surka. Svoje pjesme izvodi i u pratnji benda i samostalno. Nedavno je izašao nejn debut album "Djeca", u izdnju Aquarius Recordsa.

Matej Perić četiri je godine svirao bubnjeve na Rock akademiji kod profesora Roberta Jambrušića. Od svoje trinaeste godine svira u bendu Spremište s kojim još uvijek aktivno nastupa, a izdvajamo snimljenu pjesmu i spot za jedan poznati hrvatski brend.

Na početku karijere neko vrijeme je nastupala kao back vokal kantautorici Ireni Žilić, a zatim se ohrabrila i krenula u autorske i pjevačke vode. Svoj debitantski EP "U bojama" je objavila na jesen 2015., a sada priprema i prvi dugosvirajući album. Gostovala je na koncertu Josipe Lisac u čast Karlu Metikošu, Runjićevim večerima te mnogim drugim koncertima.

Svoj bubnjarski zanat ispekao je na Rock akademiji (1998. – 2001.) pod palicom profesora Roberta Jambrušića. Od tada do danas izgradio je bogatu koncertnu karijeru u Hrvatskoj i inozemstvu s najpoznatijim imenima domaće estrade. Posljednje četiri godine nastupa sa Željkom Bebekom, a prije toga pet je godina bio član Kawasaki 3P-a. Surađivao je i s mladim pjevačima Filipom Dizdarom i Matijom Cvekom. Nominiran je za glazbenu nagradu Porin i osnivač je autorskog banda Plastic Knives.